Gratis duurzaamheidscans voor monumentale woonhuizen in Limburg

zaterdag 6 juli 2024

De Provincie Limburg helpt in samenwerking met Monumentenwacht Limburg en De Groene Grachten eigenaren van monumentale woonhuizen in Limburg met verduurzamen. U kunt nu een gratis Duurzaam Monumenten-advies aanvragen. Dit helpt u om inzicht te krijgen in de duurzame kansen voor uw monumentale woning. Heeft u al een adviestraject doorlopen, dan wordt maatwerkondersteuning geboden.

Duurzaamheidscan

De scan wordt uitgevoerd door een Duurzame Monumenten-adviseur, de DuMo-adviseur. De DuMo-adviseur heeft ervaring en deskundigheid op het gebied van verduurzamen van historische gebouwen. Tijdens een woningopname worden de technische mogelijkheden onderzocht en uw wensen besproken. De bevindingen worden uitgewerkt in een helder adviesrapport waarbij de volgende thema’s aan bod komen: quick wins, isolatie en ventilatie, verwarming, elektriciteit en water & groen. Wilt u meer informatie over de thema’s, bekijk dan de website van De Groene Menukaart. Naast de duurzame kansen geeft het rapport ook inzicht in de juridische kaders en actuele regelingen voor financiering en subsidies.

Maatwerk

Wie eerder al een duurzaamheidscan heeft laten uitvoeren komt in aanmerking voor maatwerk. U kunt hierbij denken aan overleg over specifieke verduurzamingsonderdelen, een expert die meekijkt bij het opstellen en beoordelen van offertes, ondersteuning bij vergunningaanvragen en informatie vergaren over verschillende subsidie- en financieringstrajecten.

Dankzij de duurzaamheidscan en ondersteuning kunt u als monumenteigenaar uw energiekosten verlagen en de kwaliteit van uw woning verbeteren. Zeker in tijden van stijgende energieprijzen is dit een welkome hulp bij verduurzaming.

U kunt zich tot 16 september 2022 aanmelden via de website van Monumentenwacht Limburg. Er is beperkt budget dus wees er snel bij. Meld je hier aan: www.monumentenwachtlimburg.nl/duurzaamheid/

Deze ondersteuning bij het verduurzamen van uw woonhuis monument wordt u aangeboden door Provincie Limburg in samenwerking met Monumentenwacht Limburg en De Groene Grachten. Zolang er budget is, dankzij de Europese ELENA-subsidie, zijn er voor u geen kosten aan verbonden.