Monumenten en corona

zondag 23 juni 2024

Ook de erfgoedsector wordt getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Bouwwerkzaamheden en restauraties aan monumenten gaan nog door, maar er worden al merkbaar minder bouwactiviteiten gepland voor de nabije toekomst. Uitstel is geen afstel. Om straks niet geconfronteerd te worden met omvangrijke restauraties en een gepeperde rekening blijft tijdig onderhoud nodig.

 

Geen inpandige inspecties meer

Net als andere bedrijven in de bouwsector blijven onze monumentenwachters dagelijks aan het werk voor uw monument. We kunnen dat doen omdat onze medewerkers alleen contact hebben met het monument. Fysiek intermenselijk contact vindt niet plaats tijdens de inspectie van het gebouw. Onze monumentenwachters passen de algemene hygiënemaatregelen zorgvuldig toe.

Om fysiek intermenselijk contact te mijden, worden woonhuizen niet meer inpandig geïnspecteerd. Monumentenwacht Limburg beperkt de gezondheidsrisico’s van haar medewerkers, abonnees en monumenteigenaren of -beheerders door inspecties in aangepaste vorm uit te voeren. Om die reden wordt uw monument deze ronde niet inpandig geïnspecteerd, en komen we graag een andere keer bij u terug daarvoor.