Monumenten en corona

Ook de erfgoedsector wordt getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Bouwwerkzaamheden en restauraties aan monumenten gaan nog door, maar het is al merkbaar dat minder bouwactiviteiten worden gepland voor de nabije toekomst. Uitstel is geen afstel. Om straks niet geconfronteerd te worden met omvangrijke restauratie opgaven blijft onderhoud nodig en belangrijk.

Net als andere bedrijven in de bouwsector blijven onze monumentenwachters dagelijks aan het werk voor uw monument. We kunnen dat doen omdat onze medewerkers alleen contact hebben met het monument. Fysiek intermenselijk contact vindt niet plaats tijdens de inspectie van het gebouw. Onze monumentenwachters passen de algemene hygiënemaatregelen zorgvuldig toe.

Geen inpandige inspecties mee

Om fysiek intermenselijk contact te mijden, worden woonhuizen niet meer inpandig geïnspecteerd. Monumentenwacht Limburg beperkt de gezondheidsrisico’s van haar medewerkers, abonnees en monumenteigenaren of -beheerders door inspecties in aangepaste vorm uit te voeren. Om die reden wordt uw monument deze ronde niet inpandig geïnspecteerd, en komen we graag een andere keer bij u terug daarvoor.

Monumentenwacht Informatie
Een overzicht van de bulletins over bouw- en onderhoudstechnische onderwerpen die Monumentenwacht Limburg sinds 2017 uitbrengt.

Nieuwsbrieven
Een overzicht van de nieuwsbrieven die Monumentenwacht Limburg tussen 2007 en 2017 heeft uitgebracht, geordend van recent  naar ouder.

Nieuwsberichten
Een overzicht van de nieuwsberichten die op deze website zijn verschenen, van recent naar ouder.

Artikelen over Monumentenwacht Limburg
Een keuze uit artikelen die in uiteenlopende media zijn verschenen over het werk van Monumentenwacht Limburg.