Periodieke inspectie plannen

Periodieke inspecties zijn nodig om het behoud van uw monument te garanderen. Als lid van Monumentenwacht Limburg kunt u tegen een gereduceerd tarief deze periodieke inspecties laten uitvoeren.

Plan uw periodieke inspectie

Garandeer het behoud van uw monument

Monumentenwacht Limburg voert (twee)jaarlijks inspecties uit aan rijksmonumenten om de bouwkundige staat en onderhoudsbehoefte van een pand vast te stellen. Dergelijke conditiemetingen van gebouwen stimuleren regelmatig onderhoud. Daarbij houden we rekening met de bouwaard van het object. Dit heeft te maken met de schadegevoeligheid van het gebouw. Uiteraard bepaalt u als eigenaar de frequentie van de periodieke inspecties. De monumentenwacht kan u hierover adviseren.

Overzichtelijk rapport

Onze onafhankelijke en ervaren monumentenwachters controleren nauwkeurig alle onderdelen van uw monument. In overleg kunnen ze hun eerste bevindingen direct ter plaatse met u bespreken. Na deze inspectie ontvangt u van ons een overzichtelijk inspectierapport met onze bevindingen. We benoemen en kwalificeren elk onderdeel. Voorkomende gebreken lichten we toe en voorzien we indien nodig van een hersteladvies. Ook zetten we de belangrijkste aanbevolen werkzaamheden op volgorde van prioriteit voor u uiteen. Het rapport is ook een handige basis voor subsidieaanvragen of goedkoop lenen.

Ledenvoordeel voor aangesloten monumenten

Om een inspectie te plannen, hoeft u geen lid te zijn van Monumentenwacht Limburg. Wellicht wilt u wel een lidmaatschap overwegen. U kunt dan tegen een  gereduceerd tarief gebruikmaken van onze diensten. Bovendien waarborgt u zo het onderhoud van uw monument.

Voor een inspectie brengen we een uurtarief van € 85,- in rekening. Leden ontvangen een korting van € 40,- op dit tarief. Zij betalen slechts € 45,- per uur. De lidmaatschapskosten van € 55,- per jaar verdient u alleen al op de (twee)jaarlijkse periodieke inspectie snel terug. Ook onze andere diensten bieden we leden tegen een voordeliger tarief aan.