Aankoop- of verkoopkeuring

Aankoop- of verkoopkeuring

Wanneer u een monumentaal pand koopt, heeft u nuttige en betrouwbare informatie nodig. Met name bij monumenten zijn gegevens over de bouwkundige staat en de kosten van onderhoud belangrijk. Oude historische constructies en materialen vragen speciale aandacht, want een (verborgen) gebrek is voorstelbaar. Met bijna een halve eeuw expertise kan Monumentenwacht Limburg u daarbij uitstekend van dienst zijn. In elke fase van het aankoopproces kunnen wij u bijstaan met passend bouwkundig advies.

Vraag een aankoop of verkoopkeuring aan

Oriëntatiefase

Aan het begin van het aankoopproces heeft u genoeg aan een betrouwbare eerste indruk van een ervaren specialist. Een monumentenwachter kan daarin voorzien. Tijdens de rondgang verwoordt deze wat er goed en minder goed is aan het pand. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen. Na afloop ontvangt u een beknopte samenvatting van de belangrijkste bevindingen. Voor een rondgang met advies brengen wij voor gebouwen met een inhoud tot 1.000 m³ een standaardbedrag van € 375 in rekening (exclusief voorrij- en administratiekosten). Bij grotere bouwwerken bieden wij een prijs op maat aan.

Aankoopfase

Wanneer u in onderhandeling bent om tot aankoop over te gaan heeft u behoefte aan meer gedetailleerde informatie en inzicht in alle bouwkundige onderdelen en hun specifieke kwaliteiten. Dan kan u een reguliere inspectie aanvragen en de zorgvuldige rapportage kan dan ook nog eens gebruikt worden als basis voor subsidieaanvragen, fiscale aftrekmogelijkheden of leningen bij Nationaal Restauratiefonds. Het rapport geeft volledig inzicht in de bouwkundige conditie, met uitzondering van de technische installaties. Graag brengen wij vrijblijvend een offerte uit en als u abonnee wordt van Monumentenwacht Limburg en het gaat om een rijksmonument, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief, dat tevens vrijgesteld is van btw.

Bij of na aankoop

Vlak voor of na afronding van de aankoop wilt u graag weten met welke onderhoudswerkzaamheden u rekening moet houden en wat die bij benadering zullen kosten. Als het inspectierapport niet ouder dan 2 jaar is, dan kunnen wij meteen een meerjarig onderhoudsplan voor u opstellen, met een overzicht van de noodzakelijke werkzaamheden, de prioriteit en de kosten. Soms moeten er eerst hoeveelheden (afmetingen) worden opgenomen. Voor het opstellen van een meerjarig onderhoudsplan brengen wij vrijblijvend offerte uit.