Publicaties

Monumentenwacht Limburg en de voormalige Vereniging Monumentenwacht Nederland hebben de afgelopen jaren diverse publicaties uitgebracht met het doel abonnees en andere geïnteresseerden op weg te helpen met het uitvoeren dan wel organiseren van doeltreffend onderhoud. De uitgaven hebben als gezamenlijke kenmerken dat ze praktijkgericht en ook voor de leek begrijpelijk zijn.

Om een product te bestellen, kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met Monumentenwacht Limburg.


Monumenten Onderhouden
Paperbackuitgave met basisinformatie over historische bouwtechnieken en bouwmaterialen, het belang van regelmatig onderhoud en de diverse activiteiten van Monumentenwacht. Toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd. Prijs: € 10,00 voor abonnees, € 15,00 voor niet-abonnees (excl. verzendkosten).


Onderhoudswijzer voor de Boerderij
Kleine ringband (156 pag) met veel informatie over en tips voor onderhoud aan boerderijen en andere historische gebouwen. Met een speciale introductie over karakteristiek-Limburgse kenmerken, zoals gesloten hoeves, vakwerkbouw, veldbrandsteen en natuursteen. Prijs: € 5,00 (excl. verzendkosten).

Technische infobladen
Brochures (vier zijden A4) met specifieke informatie over een materiaal of onderhoudsaspect. Er zijn tot nu toe infobladen verschenen over:
- Zinken goten en hemelwaterafvoeren
- Koperen goten en hemelwaterafvoeren
- Vernieuwen van loodaansluitingen
Schilderwerk
De infobladen zijn hier te downloaden. U kunt de papieren uitgaven bestellen voor € 1,00 per infoblad (excl. verzendkosten).


Abonneemap
Fraaie hardcoverbox voor het opbergen van inspectierapporten en aanverwante documenten. Prijs: € 5,00 (excl. verzendkosten). Nieuwe abonnees ontvangen bij de eerste inspectie een gratis exemplaar.
Abonneemap inclusief infobladen: € 7,50 (excl. verzendkosten).


Brochure Veiligheid Molens
Deze brochure (ingebonden of op cd-rom) bevat informatie over het herkennen en benoemen van risico's bij het werken in en om molens. Ook wordt aangegeven hoe de diverse risico's zo veel mogelijk kunnen worden beperkt. Met aandacht voor wet- en regelgeving. Prijs: € 5,00 (excl. verzendkosten).


Onderhoudswijzer Kruisen en kapellen en ander klein religieus erfgoed
Stevige viergaats ringband met zestien werkbladen en diverse bijlagen over literatuur en wandel- en fietsroutes. Bevat naast achtergrondinformatie over onder meer kenmerken van kruisen en kapellen vooral praktische onderhoudsinformatie, met tips om zelf te doen en aandachtspunten bij uitbesteding. De prijs van € 8,95 is inclusief kosten voor handling en verzending.